Boekhouding

Wat verstaat de Boekhouderij onder Boekhouding in Turnhout en Ravels?

Binnen onze dienst boekhouding in Turnhout en Ravels verstaan we het bijhouden van de boeken. Een organisatie, hoe klein ook, krijgt telkens heel wat facturen, aankoopbonnetjes, bankuittreksels en belastingaanslagen. Onze boekhouder helpt u graag om het overzicht te bewaren en maakt uw financiële stand van zaken duidelijk. We werken uw papierwinkel uit volgens de normen van de Commissie voor de Boekhoudkundige normen. Daarnaast is het belangrijk dat u steeds de volgende 'boeken' bijhoudt:Welke diensten bieden we voor boekhouding in Turnhout en Ravels?

Naast de algemene boekhouding, gaan we bij de Boekhouderij nog een stapje verder. Zo bieden we ook fiscale boekhouding aan. Deze boekhouding baseert zich op de fiscale winstgevendheid van een organisatie. Naargelang het type organisatie kunt u ervoor kiezen om een enkelvoudige of volledige boekhouding op te stellen. We raden steeds een volledige boekhouding aan, om zo alle bewijzen aan de fiscus te kunnen voorleggen.

Daarnaast zorgen we dat uw balans- en resultatenrekening volledig en correct geregistreerd wordt. In de balansrekening wordt duidelijk waar het geld van de onderneming vandaan komt en waar het naartoe gaat. De resultatenrekening toont uw financiële activiteiten die doorheen het jaar door de onderneming gedaan zijn. Dit omvat zowel de aankoop- en verkoop van goederen als de kosten en opbrengsten die hieruit volgen.

Tot slot gaat uw boekhouding in Turnhout en Ravels ook de debet en credit van uw organisatie nagaan. Deze twee dienen steeds in perfecte balans te zijn. Voor iedere positieve boekhoudkundige actie (debet) staat er dus steeds ook een negatieve boekhoudkundige actie (credit) tegenover.